dilluns, 4 de juliol del 2011

Contundència amb els delinqüents

La Plataforma del Pla de l'Aigua demana a les autoritats que persegueixin amb contundència les activitats delictives al Centre Històric, al mateix temps que condemna les darreres agressions a agents de la Guàrdia Urbana. Aquest assetjament que pateixen puntualment els agents de la policia local i els Mossos d'Esquadra és continu contra els residents al barri. Els veïns es troben atemorits i molts cops no denuncien per por a represàlies, sobretot la gent gran. Crits, insults, amenaces i coaccions són el pa nostre de cada dia. I la situació s'agreuja amb l'estiu i l'arribada de més persones a la recerca de feina.

Vivim en un barri on hi cabem tots, independentment dels orígens o situació econòmica, però tots sota les mateixes regles. Considerem que la Llei d'Estrangeria s'ha d'aplicar amb el màxim de rigor i que s'expulsin tots aquells immigrants que acumulen un extens currículum de detencions.

El clima de crispació actual és conseqüència, en bona part, de la permisivitat que fins ara s'ha viscut al Centre Històric. La falta d'accions en contra de la prostitució, la venda de drogues i mercaderies robades, la proliferació de bars en pisos, la falta de neteja en els carrers... són un brou de cultiu per a les actituds incíviques. A tot això cal sumar que el barri concentra la majoria de serveis socials a tot tipus de marginalitats.

Els veïns i veïnes del Centre Històric hem vist com es feia discriminació positiva envers els delinqüents i els incívics, sota la justificació que endegar procediments sancionadors en contra d'aquests perjudicava el sistema, donada la falta de recursos econòmics lícits dels infractors i la consegüent ineficàcia de multar-los. Fins i tot hi ha polítics i policies que ens diuen que si s'actua el problema s'estendrà per tota la ciutat i que si volem viure millor només ens queda marxar del Centre Històric. Per això, la Plataforma tem que els darrers aldarulls se saldin amb una altra "Gran Batuda" per a que res canviï.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada