divendres, 16 d’abril del 2010

Es torna a escalfar l'ambient

"El Barri Antic ja és una espècie d’àrea de serveis il·legals que tots els immigrants coneixen". Aquesta declaració obre un reportatge del diari gratuït ADN sobre la situació que patim els veïns del Centre Històric de Lleida:
Els veïns detecten prostitució en 45 bars il·legals del Barri Antic (ADN, 16-4-2010)

Agents dels Mossos d'Esquadra, la Guàrdia Urbana i la Policia Nacional han fet aquesta setmana una macrobatuda al Barri Antic a la recerca d'immigrants en situació irregular. L'operació es va iniciar als voltants de la plaça del Dipòsit, on els tres cossos policials van desplaçar nombrosos efectius i diverses furgonetes. Els agents van començar a tancar les vies de pas més pròximes i a traslladar els immigrants que hi havia fins al carrer Tallada, entre Cavallers i Sant Martí. Una vegada allà, van començar els processos d'identificació a uns setanta immigrants, principalment subsaharians. Van comprovar que 45 tenien la documentació en regla, però un total de 14 (tres dels quals eren dones), van ser traslladats en un furgó fins a la comissaria de la Policia Nacional, al no presentar en aquell moment els papers, per aclarir la seua situació o iniciar un tràmit d'expulsió al seu país d'origen si es comprova que estan cometent una infracció contra la llei d'estrangeria. A més, els agents també es van entrevistar amb vuit dones més com a possibles víctimes de proxenetes, encara que no van poder confirmar aquest extrem.

D'altra banda, la Guàrdia Urbana va detenir dimecres un home de 32 anys i originari de Gàmbia, acusat d'agredir dos agents i intentar-li robar l'arma a un d'ells. Una patrulla va veure que l'home fugia a l'adonar-se de la presència policial amb una bossa que, segons la Urbana, va amagar sota d'una furgoneta. Tres persones la van recollir i es van escapar corrent. Quan els agents van interceptar el sospitós, aquest es va posar agressiu i va intentar prendre-li l'arma a un dels agents, per la qual cosa va quedar detingut.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada