divendres, 9 d’abril del 2010

L'alcalde 'inaugura' la reforma de 7 carrers

L'alcalde de Lleida, Àngel Ros; la regidora d'Urbanisme, Marta Camps; i el regidor responsable del Centre Històric, Josep Presseguer, han presentat la reurbanització de set carrers del barri. Es tracta de Panera, Parc, Peralta, Universitat, Gramàtics, plaça dels Gramàtics i el carrer Sant Carles, que es manté com la principal via de circulació d'aquesta zona, encara que amb la velocitat limitada a 30 quilòmetres per hora. En total, la Paeria ha actuat en la renovació de 3.700 metres quadrats de paviment. També ha habilitat una escala al costat d'un mur metàl·lic per accedir des de Sant Martí a Gramàtics. Aquestes obres, que han comptat amb un pressupost de 618.275 euros, formen part del pla de barris del Centre Històric.

Des de la Plataforma celebrem qualsevol millora pel barri. Tot i això, l'actuació té algunes mancances. És el cas dels parterres on s'han plantat els escasos arbres, metàl·lics i amb arestes. O de les pilones per evitar que els cotxes envaeixin la vorera, del mateix material i amb una forma quadrada que pot fer força mal a un vianant si hi entrepussa. D'alguns, fins i tot, hi sobresurten claus. Així li hem comunicat al regidor Presseguer.

Un altre tema és l'eliminació de places d'aparcament. Malgrat l'alcalde destaca que se n'han conservat algunes al carrer Universitat i a Sant Carles, el fet és que s'ha reduït força el seu nombre. I en una zona en què hi ha pocs aparcaments coberts. Als veïns ens preocupa que les àrees de pàrquing lliure encara es reduiran més amb la reforma de la plaça del Dipòsit que, segons la Paeria, es licitarà a l'estiu. Almenys Ros ha descartat que els llocs per aparcar siguin de zona blava. A veure si manté la promesa...

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada