diumenge, 28 de març del 2010

El mercat del Pla reobrirà amb parades, però sense supermercat



L'Ajuntament de Lleida ultima l'avantprojecte per reactivar el Mercat del Pla, al Centre Històric. Segons publica avui el diari Segre, el consistori descarta finalment incorporar-hi un supermercat, "a favor d'un projecte més centrat en la gastronomia, el turisme, la cultura i el comerç de qualitat". Per fer-ho, incorporarà un mercat amb una quinzena de parades de productes agroalimentaris de qualitat i artesans, un bar restaurant amb degustació de productes i un espai polivalent, una àgora que servirà per acollir activitats com exposicions, cursos de cuina, tallers de tast de vi o oli i actes de promoció turística, entre d'altres. Segons la regidora de Comerç, Mercats i Consum, Dolors Arderiu, la Paeria ha descartat fer-hi un supermercat perquè no encaixava a l'edifici, ja que les empreses volen tindre més superfície i tampoc era possible habilitar-hi un pàrquing. La gestió serà mixta entre la Paeria i operadors privats i ara es treballa per buscar el finançament que ha de fer possible el projecte. A tot això, la regidora d'Esquerra, Montse Bergés, lamenta que no s'hi instal·li un supermercat, ja que resultava "interessant per als veïns". Tot i això, considera que un restaurant potenciarà el sector "lúdic i turístic". Bergés també insisteix que ha de ser la Paeria qui abordi el gruix de la inversió, per facilitar que hi hagi empreses interessades.

Pel que fa a terminis, Arderiu ha explicat que ara s'afrontarà una primera restauració de l'edifici modernista, que està molt degradat, gràcies a una ajuda del ministeri de Cultura de poc més de 300.000 euros per a aquest any. Amb aquests diners s'executarà aviat la part més urgent del projecte de remodelació que ja estava redactat, però amb un pressupost superior de 550.000 euros. Corresponen als diners compromesos pel Govern central per a l'any 2009 dins dels fons de l'Estatut, partida que no ha estat localitzada. En aquest sentit, dijous passat es va celebrar una junta de portaveus extraordinària per parlar del tema. L'equip de govern s'ha compromès a buscar més fons per a la reforma del Mercat del Pla.

La Plataforma, a l'expectativa

La plataforma del Pla de l'Aigua considera positiu el projecte de la Paeria per reformar el Mercat del Pla. No obstant, mostrem el nostre escepticisme, al·legant el retard acumulat en la remodelació de l'equipament, que fa anys que està encallat. Per aquest motiu, demanem celeritat en l'execució de l'actual projecte de millora del Pla.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada