dimecres, 31 de març del 2010

'Primera pedra' pel Parador del Roser


Les autoritats ja han posat la 'primera pedra' al futur Parador Nacional de l'edifici del Roser, al Centre Històric. Una primera pedra simbòlica, ja que no es tracta d'una nova construcció, sinó d'una llarga rehabilitació per reconvertir l'immoble, del segle XVIII, en un equipament hoteler. Acollirà 53 habitacions dobles, un spa i un aparcament subterrani. Les obres tenen un termini d'execució de 30 mesos.

El Roser va ser originàriament seu del Convent de Predicadors dels Dominics. L'arquitectura del conjunt és barroca (l'església és del 1830), encara que la façana de Cavallers és d'estil gòtic. Després de la desamortització, el Roser es va destinar a usos culturals i d'ensenyament. Va ser Escola Normal a partir del 1841, institut de batxillerat, biblioteca i arxiu central, facultat de Dret el 1968 i de Lletres el 1974, Museu Morera des dels anys setanta i Escola de Belles Arts des del 1987.

Tant el secretari d'Estat de Turisme, Joan Mesquida, com el president de Paradors de Turisme, Miguel Martínez, han assegurat que el nou parador serà un dels millors de tota Espanya. Mentre, l'alcalde ha destacat que la recuperació del Roser suposa "una peça clau per a la rehabilitació del Centre Històric, per dignificar-lo". En aquest sentit, Àngel Ros afirma que el Barri Antic "s'ha de tractar amb afecte perquè ha estat molt destruït i això fem des de fa més d'una dècada". Assegura que l'objectiu és "passar d'un barri en risc a ser un barri de referència en qualitat".
Senyor alcalde, tant de bo sigui una intenció real que no es quedi només en boniques paraules!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada