dijous, 4 de març del 2010

Perdent ajudes de Madrid pel mercat del Pla


El Mercat del Pla s'ha quedat sense una important subvenció estatal per a la seva rehabilitació, segons ha publicat el diari Segre. El projecte comptava amb amb una inversió de 550.000 euros per part del Govern central que s'havien de gastar durant l'exercici del 2009. Així ho havia anunciat l'alcalde, Àngel Ros, durant el ple municipal de l'octubre de 2008. La Paeria, però, no va trobar aquesta partida en els pressupostos de l'Estat ni tampoc entre els projectes a finançar a través de la disposició addicional tercera de l'Estatut, que preveu obres extra per a Catalunya, segons el mateix rotatiu. La quantitat prevista per al 2010 ronda els 300.000 euros, força més baixa que l'anunciada per al 2009, que es dóna per perduda.

Convergència i Unió (CiU) i Esquerra Republicana (ERC) culpen el paer en cap d'haver perdut l'ajuda estatal. CiU critica que Ros "va anunciar que s'havia aconseguit una inversió de l'Estat de 550.000 euros, confirmada per l'antic responsable del Patronat de Turisme i diputat del PSC, Félix Larrosa i, no obstant, aquesta partida no hi apareix". Segons CiU, "la pèrdua mostra el poc interès de Ros per les infraestructures del Centre Històric".
Mentre, la portaveu d'ERC, Montse Bergés, assenyala que "és molt preocupant que un alcalde anunciï en un ple que disposa de 550.000 euros i, al cap d'un temps, ens assabentem per la premsa que aquests diners s'han volatilitzat i ningú de l'equip de govern sap on són". Bergés també acusa Ros d'"enganyar". Esquerra ha notificat a la comissió de Patrimoni de la conselleria de Cultura l'ús d'aquest edifici modernista com a magatzem d'obres, després d'haver-ho fet a la Paeria.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada