dilluns, 10 de maig del 2010

Carta d'un veí del Centre Històric

Des de la Plataforma volem fer d'altaveu de les diferents opinions sobre el nostre barri, respectant la pluralitat i la llibertat de pensament. Recollim la carta d'un veí del Centre Històric publicada avui al diari Segre:

"Només qui dorm i qui es lleva al Centre Històric sap realment el que passa en aquest barri. Això sí, tothom en pot parlar, opinar, demanar i proposar coses, encara que visquin a Ciutat Jardí, Cappont, Balàfia o els Alamus... per posar alguns exemples.
Els veïns i les veïnes d'aquest indret de Lleida estem cansats que una sèrie de persones, en nom del Barri Antic, ens prenguin la paraula i facin creure a la resta de la societat lleidatana que el futur del Centre Històric passa per aplicar allò que ells diuen. L'enèsim capítol d'aquest tipus d'actitud l'hem viscut amb el Roser. Un reduït grup de manifestants vol fer creure al món que ha estat un error reconvertir l'edifici en un parador, ja que 'aquest es quedarà sense ànima'. I ho diuen pensant únicament en els seus interessos, que són els partidistes i els polítics, ja que es tracta d'un grup polític que l'única proposta que li hem conegut en deu anys és la de deixar que l'edifici del Roser caigui a trossos. 'Sense ànima', senyors i senyores de la CUP, ens quedarem els veïns del Centre Històric si ningú inverteix al barri. ¿Per què no pregunten als comerciants i restauradors de la zona si estan contents amb la renovació del Roser? ¿O per què no parlen amb els veïns que d'aquí a pocs dies veuran com turistes 'educats' i 'amb un alt nivell adquisitiu' es passegen pel Centre Històric i venen a Lleida a deixar-hi riqueses? Doncs ja els anticipo la resposta: n'estan encantats de la vida.
Senyors de la CUP, vendre que el Roser ha de passar a ser un edifici obert a tothom i que potenciï els valors, bla bla bla... és un discurs molt bonic, però els recordo que quan el Roser estava a disposició de la ciutat per organitzar-hi activitats, només l'utilitzaven quatre veïns del Barri Antic... A vostès no els hi vam veure mai. Queda molt guai manifestar-se per defensar un edifici que antigament va tenir la seva història, però algú de vostès em podria dir d'on trauríem els 15 milions d'euros que costa restaurar-lo. Potser, si haguessin dedicat més energies a buscar la fórmula de finançament en comptes d'empastifar-nos el Centre Històric amb cartells, hauríem acabat abans."

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada