dimecres, 11 d’agost del 2010

Les obres del Mercat del Pla començaran a l'octubre


Les obres de restauració del Mercat del Pla començaran finalment el proper mes d'octubre, segons ha anunciat l'alcaldessa accidental i regidora de Comerç, Dolors Arderiu. Els treballs arrenquen més de set anys després del tancament de l'última parada que hi havia activa, al maig del 2003. Arderiu ha recordat que l'actuació servirà per consolidar l'estructura de l'edifici, que s'ha anat deteriorant pels anys en desús, així com per actuar en els tancaments, sostres i instal·lacions.

Un total de 16 empreses han presentat ofertes per executar aquesta primera fase de rehabilitació, que té un pressupost de 300.000 euros. Es tracta de Construccions Pallàs, Voltes, Garrofé-Roca, Decoblock, Dragados, Conim, Benito Arnó, Construccions Giribet, Rual 2006, Bosch-Batlle, Rehabitec, Annagrama, Cacsa, Cases de Ponent 2005, Novex i Damarin.

Aquesta primera actuació estarà finalitzada abans d'acabar l'any, tot i que Arderiu ha reconegut que la Paeria encara no disposa del finançament necessari per abordar la segona fase del projecte, que inclou condicionar l'interior de l'edifici com a mercat amb 11 parades, bar-restaurant i sala per a activitats culturals. En aquest sentit, l'Ajuntament està buscant subvencions d'altres administracions que permetin costejar part d'aquest projecte, en col·laboració amb l'empresa pública Mercasa, amb què la Paeria va firmar recentment un conveni amb aquesta finalitat. El consistori encara no ha decidit si tornarà a buscar un operador privat perquè s'encarregui de la gestió de l'equipament, després del 'fiasco' que va suposar la rescissió de la concessió a l'empresa Construccions Riera, que va renunciar a aquesta obra el 2008 després d'haver-l'hi adjudicat el 2006.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada