dimarts, 1 de febrer del 2011

La Plataforma critica el retard en l'execució de les obres de l'entorn del Seminari

Des de la Plataforma lamentem que encara no s'hagi abordat aquesta obra i denuncien que s'acumula la brutícia en alguns solars de la zona ens preguntaem per què encara no s'ha actuat en aquests 6.300 metres quadrats situats "al centre de Lleida" i també va criticar que tampoc s'hagi construït l'equipament d'ús cultural publicitat en aquest enclavament, per al qual assegura que des de l'any 2007 s'han assignat partides que sumen el milió i mig d'euros.


Lamentable estat d'un solar de l'entorn del Seminari

Sobre aquesta qüestió, la Paeria argumenta que es va descartar ubicar aquest equipament a la zona del Seminari a favor del convent de Santa Clara, a l'edifici que acull el local social dels Castellers de Lleida.

La Plataforma del Pla de l'Aigua critica que la Paeria encara no hagi iniciat larenovació urbana de l'àrea del Seminari, una obra prevista al Pla de Barris del CentreHistòric i que un pressupost de 3.730. 232 euros. Per l'Ajuntament de Lleida, la renovació d'aquesta àrea urbana està lligada a la construcció del nou edifici de l'Audiència, per la qual cosa Urbanisme lega que és una qüestió queno depèn de l'Ajuntament, sinó de la Generalitat de Catalunya.

Del convent de Santa Clara parla també La Plataforma del Pla de l'Aigua, que recorda que encara no s'ha construït el centre de dia per a la gent de la tercera edat previst-segons la informació pública del Pla de Barris del Centre Històric-per aquest antic cenobi. Aquesta obra, per a la qual ja hi ha una dotació de 515.200 euros, es construirà finalment, segons la Paeria, a la planta baixa del convent de Santa Teresa i l'obra està ara en fase de projecte.

Els responsables de la plataforma ciutadana, realitzem un seguiment exhaustiu de les obres d'aquest projecte, han explicat també que una de les obres projectades s'ha construït a la Mariola. Constatem que la informació pública del Pla de Barris del Centre Històric-penjada a la pàgina web de la Paeria-situa als Jardins Primer de Maig la instal lació d'elements esportius pressupostats en 46.000 euros. Hem fet notar que els Jardins Primer de Maig no són al centre històric, sinó en la Mariola. La Paeria va atribuir aquesta informació a un "error de transcripció"-encara no corregit al web-i va reconèixer que aquesta obra destinada a jocs infantils formava part del Pla de Barris de la Mariola.

El Pla de l'Aigua també qüestiona que s'hagi inclòs al Pla de Barris del Centre Històric l'ascensor a la Seu Vella a l'estimar que recursos per a aquest barri incideixen en altres parts de la ciutat.

Panoràmica de la Costa del Jan, accès tradicional als antics blocs del Seminari






Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada