diumenge, 13 de febrer del 2011

Més immigrants que autòctons al Barri Antic

No és tan sols una percepció dels veïns ni de qualsevol ciutadà que tingui a bé passejar-se pel Centre Històric de Lleida. Un estudi que recull avui el diari Segre constata que en 53 carrers de Barri Antic hi viuen, de mitjana, més estrangers que autòctons. En canvi, en barris com Ciutat Jardí o Llívia gairebé no hi ha cap immigrant empadronat. La convivència entre persones de diferents països no és pas negativa. El que preocupa és la concentració de nouvinguts en determinades zones de la ciutat. Perquè creant guettos no s'afavoreix la integració.

L'estudi "Immigració i segregació residencial a Lleida", signat per Pablo Petreñas, assenyala que la població estrangera al Centre Històric suposa el 43,3% del total, mentre al conjunt de la ciutat se sitúa en el 21,1%. Determinats carrers superen amb escreix aquests percentatges. Així, a Sant Anastasi els immigrants representen el 100% dels veïns; a Rastro, el 91'7%; al carrer Nou, el 88,9%; a Companyia, el 85,4%; a Panera, el 75%; a Plateria, el 72% i a la Plaça del Dipòsit, el 70,4%. Són només alguns exemples.

L'informe cita dades del padró de 2009, així que no té en compte els molts residents que no estan empadronats a la ciutat o que ho estan en altres barris de Lleida, però viuen al Centre Històric. Conclusió: els percentatges reals podrien ser encara més elevats.

1 comentari:

  1. Aquest comentari sense explicar que la convivència és possible es pot mal interpretar. El cas de Guissona pot ser un bon exemple de convivència.

    ResponElimina