dijous, 3 de febrer del 2011

Visions constructives del Centre Històric

La Plataforma per a la Dignificació del Pla de l'Aigua vol felicitar els presidents de les associacions de veïns del Centre Històric per haver-se unit en un escrit sobre el barri, tot i que no l'hagin fet per reivindicar la seva tasca ni per mostrar, amb un caire positiu, les bondats i grandeses del cor de Lleida. Unitat és el que necessitem per defensar uns interessos comuns. Podrien haver fet un relat de les obres que s'hi estan fent. Podrien haver parlat de com, a causa de la crisi, el projecte del Pla de barris encara està lluny de concloure, tot i que el regidor del barri assegurés que només quedaven pendents les obres als convents de Santa Clara i Santa Teresa. Afirmació que està lluny de la realitat. Només cal que es descarreguin el pla de barris del Centre Històric, penjat a la web de l'EMU i comprovin el que s'ha executat i el que no.


La seva carta als diaris, però, s'ha centrat en atacar un grup de veïns i veïnes del barri, agrupats a la Plataforma del Pla de l'Aigua; personalitzant-ho concretament en un dels seus portaveus. La tasca de la Plataforma no és la mateixa que la de les associacions de veïns, sinó que complementa les accions que vostès realitzen. La nostra missió és reflexionar sobre la realitat del nostre barri, per fer-la visible sense por i realitzar propostes que la millorin. Perquè el Centre Històric deixi de ser un gueto i participi de la normalitat com qualsevol altre barri de la ciutat.


Volem els mateixos serveis que la resta, veure com s'apliquen les normatives, ordenances i lleis, a l'igual que a qualsevol altra zona de la ciutat. No ens demanin que ens mantinguem cecs. No ho farem i molt menys practicarem la demagògia d'alguns membres de la nostra classe política, que intenten mantenir en situació de privilegi i impunitat els grups minoritaris de persones que corrompen la normal convivència entre veïns, el desenvolupament comercial i cultural; que permeten que als nostres carrers actuïn delinqüents amb total impunitat; i que, a més, es dediquen a distorsionar la imatge dels que convivim al barri.


Per acabar, tal com sempre hem fet, els hi continuem donant tot el nostre suport ja que considerem que els presidents de les associacions de veïns han de representarels ciutadans envers les institucions i no la a inversa. No som competidors de la seva tasca, sinó uns aliats que ajuden a fer més visible una realitat desconeguda per a molts ciutadans de Lleida. Un cop més restem oberts a continuar dialogant i col·laborant amb les institucions, ja que la solució als problemes del Centre Històric només l'assolirem amb la implicació de tots els actors cívics i institucionals de la ciutat de Lleida.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada