dissabte, 27 de febrer del 2010

ERC demana més transparència amb el Pla de Barris

La regidora d'Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) a l'Ajuntament de Lleida, Montse Bergés, demana a l'equip de govern més transparència en la gestió de 16 milions d'euros del pla de barris per a la millora del Centre Històric. En un article d'opinió publicat a la premsa local, Bergés assegura que "encomanar a l'Empresa Municipal d'Urbanisme tota la gestió dels plans de barri és un error". En aquest sentit, ERC aposta per una gestió compartida per diferents regidories com ara Urbanisme, Serveis Personals, Comerç i Seguretat.

Montse Bergés també afirma que "el govern municipal hauria d'informar més àgilment i d'una manera més transparent sobre com està duent a terme tots els treballs. Avui, amb el govern del PSC això és gairebé una utopia, ja que ni tans sols al web de l'EMU trobem informació. 'En construcció' se'ns diu si volem accedir-hi".

ERC fins i tot dóna dades. "El govern de majoria absoluta del PSC està utilitzant els plans de barris d'una manera partidista i poc transparent, i no ho podem permetre. Per exemple, s'han gastat 6.000 euros en el lloguer dels mobles per a una reunió del jurat del futur Museu de la Ciència; 8.000 més per pagar l'assessorament d'un arquitecte; i més de 30.000 euros han anat a parar a una empresa de comunicació, treballs encarregats sense concurs públic previ, com s'ha fet amb molts d'altres...".

Montse Bergés continua recordant que "ja fa mesos que vam demanar a l'alcalde un canvi de rumb en la gestió del Pla de Barris del Centre Històric. La seva resposta va ser 'Ho estudiaré'. Doncs bé, encara hi déu d'estar pensant". La regidora republicana conclou: "Senyor Ros, no li faci por reconèixer que la vida no és perfecta. Tan difícil és començar la reforma del Mercat del Pla? Posar més treballadors i treballadores socials que facin feina de camp? Decidir obrir una escola al Centre Històric? Començar les obres del Museu Morera? La feina més difícil, amb poc ressò mediàtic i intangible, també s'ha de fer".

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada