diumenge, 28 de febrer del 2010

Prostitució consentida?

La prohibició del comerç sexual als carrers de la ciutat de Lleida compleix un any, segons un reportatge que publica avui el diari Segre. Tot i que la majoria de noies han abandonat les carreteres de la capital, segons el mateix rotatiu, han proliferat "els pisos prostíbul al Centre Històric, situació que genera moltes queixes veïnals". Des de l'associació de veïns de Jaume I asseguren que "n'hi ha que tenen fins i tot bar. Les noies estan pel carrer i quan veuen la policia s'amaguen en un portal. L'ordenança està bé per a les carreteres, però on hi ha pisos no serveix, perquè a dins la policia no hi pot entrar".

La Plataforma per a la Dignificació del Pla de l'Aigua denuncia que la Guàrdia Urbana ignora en moltes ocasions les trucades per queixes ocasionades per la marginació que envolta la prostitució al carrer i en pisos, en forma de sorolls, baralles i tràfic de drogues.

A tot això, la regidora de Seguretat de la Paeria, Sara Mestres, respon que "més enllà de la via pública no tenim competència i la prostitució no està prohibida en el Codi Penal. Ens preocupa el respecte amb la via pública i hem actuat amb els mitjans que tenim".
Senyora Mestres, ¿quin respecte perceben els veïns si a les quatre de la tarda ja hi ha noies oferint serveis sexuals al carrer Tallada o a Cavallers? A ben pocs metres de la principal zona comercial de Lleida, a plena llum del dia, i amb nens pel carrer.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada