dilluns, 8 de febrer del 2010

La Plataforma reivindica el Barri Antic com a zona de serveis pel turisme cultural


La Plataforma per a la Dignificació del Pla d'Aigua reivindica que el Barri Antic es converteixi en una zona de serveis pel turisme cultural que visita la ciutat de Lleida. Així li ha fet saber aquest dimarts al regidor d'Iniciativa per Catalunya (ICV) a l'Ajuntament, Ramon Camats. Representants de la Plataforma l'han acompanyat en una ruta per diverses zones del Centre Històric, amb altres militants del partit ecosocialista. Camats ha pogut copsar les diverses patologies de la zona, fent especial èmfasi en els problemes urbanístics i socials. Durant la visita, el regidor ha pogut intercanviar impressions amb veïns i comerciants del barri, que li han transmès la sensació d'abandó que pateixen.

Entre els temes que s'han tractat destaca la dinamització econòmica i social del Centre Històric. ICV coincideix amb la Plataforma en què cal impulsar polítiques de dinamització econòmica que ajudin a convertir el barri en una zona lúdica i de serveis per al turisme cultural i per a tota la ciutadania. Els veïns reivindiquen que el barri té suficients atractius perquè pugui esdevenir un espai d'atracció turística, un nexe entre la Seu Vella i equipaments culturals com La Panera, el Museu de l'Aigua i el Museu de Lleida, Diocesà i Comarcal.

De la seva banda, Ramon Camats considera el Mercat del Pla podria ser un pol de dinamisme important com ho estant éssent molts mercats modernistes de les principals ciutats espanyoles. El portaveu d'Iniciativa a la Paeria ha afirmat que la Plaça del Dipòsit del Pla de l'Aigua és un dels pocs indrets de la ciutat que conserven l'èssencia patrimonial de Lleida. Tant el regidor com els membres de la Plataforma defensen que és necessari conservar el poc patrimoni que queda al Barri amb incentius que ajudin a recuperar per a la ciutadania la memòria de la ciutat de Lleida.

Reclamen potenciar el turisme cultural al Barri Antic (Segre, 9-2-2010)

Piden que el Centre Històric impulse el turismo cultural (La Mañana, 10-2-2010)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada