dimarts, 13 de juliol del 2010

La majoria d'inspeccions d'edificis, al Centre Històric

L'Ajuntament de Lleida ha detectat deficiències en 9 de cada 10 edificis inspeccionats entre els anys 2006 i 2010 (217 de 242) i un 8 per cent han estat declarats en ruïna (21). La majoria dels immobles inspeccionats són al Centre Històric, segons publica avui el diari Segre. Gairebé un terç dels 57 edificis que es preveu inspeccionar en el que queda d'any i el 2011 són a l'Eix Comercial o el seu entorn immediat. Per exemple, dos edificis al carrer Major, tres al Carme, tres a Magdalena, cinc a Democràcia, sis a la travessera del Carme, dos a Sant Antoni, dos a Sant Joan/Francesc Macià, dos a la plaça de la Sal, dos a Caldereries i un a Correu Vell. No obstant, també es preveuen revisions al carrer Múrcia (cinc cases), Sant Martí, Cavallers, Sant Carles, Tallada, Assalt, Lluís Besa, plaça dels Gramàtics, Canonge González, Ballester i Governador Montcada, entre altres. De les inspeccions actuals, la majoria també són al Barri Antic, encara que també se'n fan a edificis de les avingudes Catalunya i Prat de la Riba i als carrers Anselm Clavé, Teuleries o Llitera.

Un centenar de les ordres de rehabilitació encara estan pendents d'execució per part dels propietaris dels edificis, malgrat que setanta són dins del termini concedit per l'ajuntament. Deu han esgotat el termini, quinze estan pendents d'un informe i en cinc casos més hi podria haver declaració de ruïna. Així mateix, 84 obres de rehabilitació estan acabades i 33 més estan en execució. Les deficiències detectades acostumen a ser problemes en façanes i cobertes o bé afecten l'estat general de l'immoble.

La tinent d'alcalde responsable d'Urbanisme, Marta Camps, va afirmar que d'aquesta manera tenen "un diagnòstic real de l'estat dels edificis del Centre Històric i se'n pot fer un seguiment perquè no empitjori" la situació. En els casos més urgents, en què els edificis han de ser enderrocats perquè hi ha risc d'esfondrament, el consistori assumeix l'obra subsidiàriament i després envia la factura al propietari.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada