dijous, 22 de juliol del 2010

Menys temporers en situació irregular

L'Oficina Única d'Atenció al Temporer, ubicada al Centre Històric, va atendre durant la setmana passada una mitjana de 36 persones cada dia, cinc menys que la setmana anterior, amb 41 atencions diàries. Segons publica el diari Segre, la Paeria valora positivament aquesta baixada de la demanda en ple centre de la campanya. Fonts municipals apunten que aquest any han vingut a Lleida un 30% menys de temporers indocumentats. L'any passat van ser el 50%, mentre que aquest any s'han reduït al 20%, cosa que els facilita la tasca de trobar feina o de canviar de ciutat a la recerca d'un lloc de treball.

L'Oficina Única d'Atenció, ubicada a l'antic mercat de Santa Teresa (carrer Obradors) i coordinada per la Paeria, compta amb la col·laboració de diverses entitats socials de la ciutat com Càritas, Creu Roja, ADRA, Lleida Solidària-MPDL, Esclat i Arrels-Sant Ignasi, a més de la Generalitat de Catalunya. Els serveis que s'ofereixen durant aquesta campanya són el repartiment d'aliments, la consigna, l'armari de la roba, dutxes, suport a l'atenció sanitària i, com a novetat aquest any, servei de bugaderia, així com informació per trobar feina.

Entre els serveis més demandats, segons les dades de la Paeria, hi ha les dutxes, amb 88 serveis diaris, i l'armari de la roba, amb 338 serveis totals des que va començar la campanya el 25 de juny. Un total de 52 persones han fet ús de la perruqueria, que funciona dos vegades per setmana. Així mateix, 92 temporers han usat la bugaderia.

D'entre tots els usuaris, un 96% són homes. Pel que fa a l'origen, la majoria provenen de Mali (30%), Senegal (14%), Marroc (12%), Algèria (6%), Mauritània (5,4%) i l'Índia (4,9%), que per primera vegada desbanca Romania en el rànquing d'immigrants que arriben a Lleida a l'estiu a la recerca de feina.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada