divendres, 23 de juliol del 2010

Volem més càmeres de seguretat!

La Plataforma Veïnal per a la Dignificació del Pla de l’Aigua demanarà a l’Ajuntament de Lleida l’habilitació de les càmeres de seguretat existents al Centre Històric i la instal•lació de noves. Els veïns creuen que seria una bona ajuda per reduir la sensació d’inseguretat al barri, ja que a ciutats amb problemes similars, com ara Barcelona, aquesta vigilància ha millorat la situació de zones com Ciutat Vella o el Raval.

Per aquest motiu, la Plataforma del Pla de l’Aigua sol•licitarà la setmana vinent una entrevista amb el regidor de zona, Josep Presseguer; la regidora de Mobilitat, Via Pública i Seguretat, Sara Mestres; i la regidora de Drets Civils, Immigració i Cooperació, Rosa Ball, per valorar la situació que pateix el Centre Històric. Tot i que s’ha incrementat la presència de la Guàrdia Urbana, la sensació d’inseguretat no ha disminuït i els episodis de violència i baralles al carrer s’estan reproduint amb massa freqüència.

La Plataforma també demanarà informació sobre quines accions socials s’estan duent al barri. Els veïns consideren indispensable la implementació urgent d’un Pla de Desenvolupament Comunitari pactat amb els diversos actors socials del barri, que inclogui la contractació de mediadors dels països d’origen dels immigrants que viuen o que han fan fet del barri el seu “refugi”, perquè ajudin a evitar els problemes de convivència que s’estan produint. L’objectiu és que la presència policial es complementi amb mesures de caire educatiu, ja que alguns veïns han fet arribar a la Plataforma queixes per actituds de falta de respecte.

Intenten estrangular un urbà

Bona prova del clima d'inseguretat que es viu al barri és l'intent d'estrangular un agent de la Guàrdia Urbana al carrer Veguer de Carcassona. Segons publica el diari Segre, divendres a la matinada la policia local va detenir un home de 36 anys i de nacionalitat maliana acusat de colpejar una patrulla que va mirar d'intervenir en una discussió. Els fets es van produir a les 03.50 hores, quan segons sembla l'arrestat es discutia amb una prostituta per un servei sexual que havia sol·licitat. Després de rebre l'avís una patrulla de la policia local es va desplaçar al lloc de l'incident. Llavors, l'arrestat va agredir un dels agents, el va tirar a terra i el va agafar pel coll per intentar estrangular-lo. Per aquest motiu, els agents van procedir a la detenció de l'agressor, M.K., per un delicte d'atemptat contra els agents de l'autoritat. Després el van traslladar a la comissaria dels Mossos d'Esquadra.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada