dijous, 11 de novembre del 2010

Fiscalia obre diligències pels prostíbuls i bars il·legals

La fiscalia de Lleida ha obert diligències prèvies d'investigació penal per determinar si els arrendataris de quatre pisos del número 2 de la plaça del Dipòsit han incorregut en delicte a l'utilitzar aquests habitatges com a bars i prostíbuls sense disposar de llicència. Segons publica el diari Segre, els possibles delictes són els de desobediència a l'autoritat i proxenetisme. En aquest sentit, el fiscal en cap ja ha encarregat una investigació sobre el terreny a la unitat de la Guàrdia Civil que té adscrita i ha designat una fiscal perquè porti el cas. Aquesta actuació respon a un escrit enviat a la fiscalia per la Paeria després que els inquilins d'aquests pisos incomplissin l'ordre municipal de suspendre aquestes activitats, denunciades reiteradament per la Plataforma per a la Dignificació del Pla de l'Aigua.

L'Ajuntament va dictar l'ordre al juliol, al constatar la Guàrdia Urbana que aquests habitatges funcionaven com a bar restaurant i prostíbul i que venien tabac. A començaments d'agost, la policia local va poder inspeccionar els pisos gràcies a una autorització judicial i va comprovar que continuaven acollint aquestes activitats il·legals. La Urbana ha mantingut des de llavors una vigilància regular d'aquests habitatges i ha tornat a constatar l'incompliment de l'ordre municipal. Així, la Paeria entén que els infractors podrien haver comès un delicte de desobediència a l'autoritat. La casa és propietat de l'exregidor socialista Francesc Xavier Montagut, a qui l'Ajuntament ha requerit que aporti les cèdules d'habitabilitat.

L'intendent de la Guàrdia Urbana, Josep Ramon Ibarz, ha admès en una taula redona sobre seguretat al barri de Jaume I les dificultats que hi ha per acabar amb la prostitució al Centre Històric, però es va mostrar optimista. "Quan caigui aquesta, en cauran més com fitxes de dòmino", va explicitar. Ibarz reconeix que algunes de les prostitutes que estaven a les entrades de la ciutat exerceixen ara al Barri Antic, on viuen. En aquest sentit, afirma que en els primers deu mesos de l'any han imposat 23 multes per prostitució a la via pública al Centre Històric (després de ser advertides), així com 34 per consum d'alcohol al carrer, 16 per portar gossos sense morrió o no recollir-ne els excrements, 15 per orinar al carrer i 41 per molèsties al veïnat.

La Urbana assegura que ha incrementat un 72 per cent la presència al Barri Antic respecte al 2009. Entre el gener i l'octubre ha efectuat 1.872 intervencions (1.084 en el mateix període del 2009). També va indicar que han imposat 118 multes per consum de droga al carrer i que han detingut 50 persones per traficar, així com 22 en cerca i captura, 16 per robatori, 27 per delictes contra l'ordre públic, 21 per conduir sense carnet, 21 per alcoholèmies penals i 7 per violència de gènere.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada