dijous, 4 de novembre del 2010

Més de quaranta locals comercials tancats al barri

El Centre Històric aglutina més d'una quarantena de locals comercials buits. Segons publica el diari Segre, es concentren als carrers Caldereries, Cavallers, Tallada, la Palma i Boters. D'aquests cinc, Boters i la Palma són els que més locals disponibles concentren, amb aproximadament una desena cada un, seguits per Tallada i Cavallers, amb prop de deu, i Caldereries, que té dos espais lliures. De moment, un dels col·lectius que aposten més per la zona és el dels immigrants, que regenta una quinzena d'establiments als esmentats carrers, majoritàriament de proximitat.

Tot i que carrers del Centre Històric com Cavallers, la Palma o Caldereries es troben vora l'Eix Comercial, continua sent difícil que els botiguers hi ubiquin els seus establiments. "Cal canviar els hàbits dels clients de l'Eix, que fan que moltes vegades es quedin als carrers principals i no s'atansin fins on som nosaltres", explica al diari la presidenta de l'associació de veïns del Centre Històric, Cristina Armengol, que té dos botigues al barri. Armengol defensa que, tot i l'elevat nombre de locals buits, "els comerciants del Centre Històric, per tradició, som molt atrevits. A Cavallers, per exemple, s'han obert dos nous comerços; i això que estem en crisi".

Segons la propietària d'un restaurant al mateix carrer, un altre problema és que la gent té una visió distorsionada del barri. "Creuen que aquesta és una zona problemàtica i pot ser que fa uns anys fos així. Però ara el barri és molt segur, ha canviat molt." Aquesta comercianta afegeix que, tot i això, cal que la Pa- eria posi en marxa mesures per dinamitzar la zona. "S'ha d'animar més gent a atansar-se al barri i ajudar els que s'hi han instal·lat."

De fet, la Paeria oferirà ajudes als comerciants que decideixin obrir al Barri Antic. L'Ajuntament compta amb deu locals disponibles per llogar als carrers Caldereries, Sant Carles, la Palma i Cavallers, dins d'un pla presentat al juliol que té com a objectiu dinamitzar el comerç en aquest barri. Així ho ha explicat el tinent d'alcalde Josep Presseguer, que va afegir que la borsa de locals en lloguer encara no està tancada i que el consistori hi incorporarà aviat més locals. El tinent d'alcalde va recordar que el pla dedicarà 34.000 euros (3.400 per establiment) a pagar el lloguer a deu d'emprenedors que decideixin instal·lar-se al barri. S'ha d'assenyalar que el projecte, que forma part del Pla de Barris, està destinat especialment a aquells establiments singulars, que ofereixin productes artesanals, innovadors, creatius i de qualitat, així com els que donin resposta a la demanda de productes de proximitat.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada