dimecres, 10 de novembre del 2010

Per fi comença la remodelació de la plaça del Dipòsit


L'Ajuntament de Lleida ha iniciat avui la remodelació de la plaça del Dipòsit, que pretén obrir aquest espai per prioritzar els pas dels vianants i convertir-lo en una nova porta d'entrada al Centre Històric. La tala d'arbres és la primera de les actuacions d'uns treballs inclosos al pla de barris que també comprenen millores al carrer Múrcia per a reurbanitzar les voreres i anivellar la calçada en una plataforma única. La Paeria també preveu començar aquesta setmana les obres de rehabilitació del Mercat del Pla.

La nova plaça del Dipòsit, amb una superfície de més de 3.500 metres quadrats, eliminarà l’actual vial de circumval·lació. El projecte proposa un tram de connexió per permetre que l'accés dels veïns puguin als seus aparcaments i el pas dels serveis d’emergències. El paviment serà reflector, absorbint la llum natural per projectar-la a la nit, i dibuixarà el perímetre del dipòsit d’aigua que hi ha al subsòl. Les obres tenen un termini de sis mesos i mig.

La gent del barri veu amb satisfacció l'inici d'un projecte llargament esperat, ja que a la degradació de la zona s'hi ha d'afegir la proliferació d'algunes activitats que han contribuït a donar mala imatge de l'espai, com la prostitució i els bars il·legals. En aquest sentit, residents i comerciants creuen que la modernització de la zona també contribuirà a revitalitzar-la. Tot i així, els veïns critiquen que s'eliminaran els actuals aparcaments per a vehicles.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada