divendres, 27 de maig del 2011

Un camp de treball millorarà l'habitabilitat de pisos del Casc Antic


Segons informa el diari La Mañana, el projecte està destinat a participants d'entre 14 i 17 anys que del 3 al 16 de juliol desenvoluparà treballs de condicionament en els habitatges que la regidoria de Serveis Personals de l'Ajuntament de Lleida consideri necessàries i en cuto projecte es troba treballant actualment.

Actualment, la Fundació Escolta Josep Carol, el projecte està finançat pel Departament de Joventut de la Generalitat de Catalunya, oferta un total de 24 places que encara no s'han cobert i que tenen un cost de 172,76 euros (la inscripció pot realitzar- a través del 932689114 o al carrer Mare de Déu del Pilar de Barcelona).

L'objectiu principal d'aquest camp de treball és que, a partir del contacte, l'intercanvi i la convivència amb els seus inquilins, els joves coneguin el sistema socioeconòmic en el que habiten aquestes persones i analitzin les causes del que es denomina com "quart món ". A través d'aquestes activitats els participants podran conèixer com valorar el barri que els acull i ajudar-los a integrar-se amb la societat que els envolta.

Es tracta de la primera vegada que aquest projecte s'ha descentralitzat de Barcelona en detectar habitatges de l'anomenat "quart món" en determinades zones de la ciutat de Lleida. L'any passat set pisos del barri gòtic de la ciutat comtal van ser inclosos en aquest projecte en que van treballar joves menors i majors d'edat durant les vacances de Setmana Santa gràcies al projecte de la Murga.

L'equip organitzador està format per voluntaris d'Escoltes Catalans i els participants són joves membres de les agrupacions d'aquesta associació, concretament de les unitats de Pioners (d'entre 15 i 17 anys) i Clan (majors de 18 anys).

EstiuJove és una campanya d'activitats d'estiu organitzades per la Fundació Escolta Josep Carol que ofereix diferents propostes que barregin l'oci amb la vivència de noves experiències i la participació en projectes d'acció social o de contingut transformador.

La plataforma dona suport a aquest tipus d'iniciatives que ajuden a millorar el dia a dia del Centre Històric.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada