dimecres, 2 de juny del 2010

Llum verda a la remodelació de la plaça del Dipòsit

La junta de govern de l'Ajuntament de Lleida ha aprovat la remodelació de la plaça del Dipòsit, al Centre Històric. El projecte preveu ampliar l'espai per als vianants i instal·lar-hi paviment reflector, que dibuixarà el perímetre de l'antic dipòsit d'aigua que hi ha al subsòl i permetrà identificar els 25 pilars del dipòsit. També captarà la llum solar durant el dia per projectar-la durant la nit.

El pressupost dels treballs suma 622.911 euros. L'actuació inclou la reurbanització de la plaça i del contigu carrer Múrcia, que passarà a tenir la calçada i la vorera al mateix nivell. Una barana separarà la plaça d'aquest carrer, que està en un nivell més baix. La Paeria preveu licitar aquesta obra "pròximament" perquè les obres puguin començar a l'estiu. La remodelació també suposarà l'eliminació dels aparcaments de l'entorn de la plaça, com ja ha passat al carrer Sant Carles, malgrat les queixes dels veïns. El disseny original de la plaça del Dipòsit data del segle XVIII i ara acull una de les seus del Museu de l'Aigua.

* La nova plaça del Dipòsit prioritzarà els vianants(ADN, 2-6-10)
* Refaran la plaça del Dipòsit (Bon Dia, 2-6-10)

Contra els bars il·legals

D'altra banda, la Paeria demanarà al jutjat contenciós administratiu de Lleida que actuï contra els pisos que funcionen com a bars il·legals al Barri Antic, després de la denúncia reiterada de la Plataforma per a la Dignificació del Pla de l'Aigua. El tinent d'alcalde i regidor de barri, Josep Presseguer, ha explicat a Ràdio Lleida que l'Ajuntament ja treballa conjuntament amb la fiscalia per demanar prou proves contra aquest tipus de locals, on es venen begudes, menjar i drogues.
Tot i això, Presseguer continua qüestionant la veu dels veïns a l'assegurar que els locals il·legals "són menys" de la quarantena que ha pogut constatar la Plataforma.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada