dimarts, 15 de juny del 2010

Nou impuls al Mercat del Pla

L'Ajuntament de Lleida i l'empresa pública estatal Mercasa han firmat un conveni per col·laborar en la millora i reforma dels mercats municipals. La primera actuació prevista complirà una de les principals reivindicacions de la Plataforma: l'obertura del Mercat del Pla, tancat des de fa set anys. El president de Mercasa, Ignacio Cruz, ha explicat que les noves instal·lacions potenciaran la venda de productes amb denominació d'origen de primera qualitat i tindran molt en compte el turisme per la seua ubicació, en ple Centre Històric. "El mercat no donarà tant un servei al barri, com a tota la ciutat. Volem que sigui un referent per a la gastronomia i un centre d'atracció molt important per al turisme", ha afirmat.

El primer pas serà realitzar un estudi de viabilitat. Posteriorment, Mercasa també col·laborarà en el disseny del mercat, en la recerca de finançament i en l'assessorament de la seua gestió. En aquest sentit, l'alcalde ha assegurat que ja s'està redactant el projecte executiu per licitar la reforma de l'edifici, que es portarà a terme aviat gràcies a la subvenció de 300.000 euros que ha concedit el ministeri de Cultura. Un finançament que també marcarà la data de reobertura, segons Àngel Ros.

La rehabilitació del Mercat del Pla ha estat aturada a causa de la dificultat de trobar empreses que vulguin invertir en el projecte. La primera concessionària del mercat, la firma Construccions Riera, va abandonar la reforma i gestió del projecte al 2008 perquè no podia afrontar el compromís.
Esperem que aquest cop el projecte tiri endavant!

1 comentari: