dissabte, 26 de juny del 2010

Comença a funcionar l'Oficina d'Atenció al Temporer

L'Ajuntament de Lleida va posar en marxa divendres l'Oficina d'Atenció al Temporer a l'antic mercat de Santa Teresa, al Centre Històric. Segons publica el diari La Mañana, l'equipament es va veure col·lapsat durant la primera jornada. I és que més de 100 persones van demanar ajuda, quan l'oficina només està preparada per atendre'n unes 40 cada dia.
L'equipament centralitza la gestió de diferents serveis, repartits per altres punts. El centre Maranyosa, per exemple, disposa de dutxes i roba per canviar-se. Enguany s'ha afegit un servei de bugaderia. Amb el carnet, els immigrants tindran accés a menjar i aquests serveis durant 14 dies consecutius i no alterns com es va fer l'any passat, després de detectar problemes d'identificació.
La Paeria facilita atenció als temporers conjuntament amb entitats solidàries des del 2002. L'any passat es va detectar un augment dels treballadors immigrants en situació regular, ja que el 50% tenien els seus papers en regla mentre al 2008 només el 30% complia aquest requisit.

Fracassa el pla contra la prostitució

Mentre, el pla social que la Paeria va posar en marxa a l'octubre de l'any passat per donar alternatives laborals a les dones que exerceixen la prostitució no ha aconseguit, per ara, que cap de les seixanta que es van inscriure als cursos abandoni aquesta activitat. Segons el diari Segre, només deu han aconseguit acabar-ne algun.
La regidora de Serveis Personals, Rosa Ball, assegura que a diferència de les mesures socials, la prohibició sí que s'ha demostrat efectiva per acabar amb la prostitució a les carreteres d'accés a la ciutat, que és on més dones es concentraven. No obstant això, reconeix que encara persisteix al Centre Històric, on el problema està rebrotant. El rotatiu explica que a poc a poc, la imatge de dones apostades en alguna cantonada del Centre Històric torna a ser comuna, sobretot a l'entorn de Cavallers. Al costat de la plaça Fanalets de Sant Jaume o al carrer dels Dolors és habitual veure'n algunes que ja hi arriben a les deu del matí. Des de la Plataforma afegim que també és una imatge habitual a la plaça del Dipòsit i el carrer Tallada.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada