dimecres, 15 de setembre del 2010

Poc respecte a la policia: agressions a Tallada i Cavallers

Els cossos de seguretat no inspiren respecte al nostre barri. En només una setmana, sumem tres agressions a agents de la Guàrdia Urbana. Dilluns va ser al carrer Tallada i dimarts, a Cavallers i el Seminari. Segons les dades de la policia local, més de trenta agents han estat víctimes d'alguna agressió física aquest any. La Guàrdia Urbana ha detingut en menys de 24 hores quatre persones per agredir els agents de l'autoritat en quatre assistències de la policia local. Les tres últimes s'han registrat al Centre Històric. En els dos casos, els agents van voler mediar en dos baralles i finalment van ser ells els agredits i amenaçats.

Mentrestant, institucions i entitats fem propaganda del "Centre Històric Obert", que tindrà lloc els dies 17, 18 i 19 de setembre... Dóna per reflexionar, no?

Agressions a Cavallers i el Seminari

La Guàrdia Urbana ha detingut aquest dimarts al carrer Cavallers dos individus després que aquests colpegessin i amenacessin de mort els agents que els estaven identificant. Segons publica La Mañana, els fets van tenir lloc de matinada quan van anar a separar dos homes que s'estaven barallant. Un d'ells, identificat com S.O., de 28 anys i natural d'Algèria, va insultar i agredir un dels policies. Per això, el van haver de reduir.
L'altre cas es va produir a la plaça del Seminari. Els urbans van identificar un home que havia escopit als peus d'una dona. L'home, identificat com a D.F., de 47 anys i natural de Mali, va amenaçar de mort els policies i els va donar espentes per intentar fugir.

Agressió a Tallada

Un agent de la Guàrdia Urbana de Lleida que anava de paisà va resultar ferit dilluns a l'espatlla després d'una persecució per detenir un presumpte narcotraficant. Els fets van passar al carrer Tallada a les 12.20 hores, segons ha informat la Guàrdia Urbana. Una patrulla de paisà va veure com un home d'origen immigrant presumptament traficava amb drogues a l'alçada del carrer Múrcia. Al demanar-li que s'aturés, l'home va fugir corrent i els agents de paisà el van perseguir. Quan van intentar detenir-lo, l'home va fer una clau d'arts marcials a un dels agents, que va caure a terra i es va dislocar l'espatlla esquerra, segons les mateixes fonts de la Guàrdia Urbana.

L'agressor va fugir corrent en direcció a la plaça Cervantes i l'altre urbà de paisà el va perseguir. A l'adonar-se que no podia arribar a detenir-lo, va sol·licitar reforços i diverses patrulles van acudir al lloc dels fets. Mentrestant, una ambulància va atendre l'agent ferit, que va ser traslladat a l'hospital. El dispositiu policial va buscar l'agressor, un home de raça negra, pels voltants de la plaça Cervantes, sense èxit.

Article de Ramon Pedrós (La Mañana, 16-9-10)

Ser guardia urbano en Lleida va camino de convertirse en una profesión de alto riesgo. En pocos días, varios miembros de nuestra policía local han sido agredidos, amenazados o insultados en plena calle cuando trataban de reprender o interpelar a sus agresores. Hay individuos, como se ve, a los que ya no les infunde ningún respeto el uniforme de la policía. Y campan a sus anchas por nuestras calles desafiando a transeúntes y a quien se ponga por delante. Claro que la mayoría de estas agresiones se producen en el Casc Antic y guardan relación con la venta de estupefacientes. Hace poco que la Plataforma ciutadana per la dignificació
del Pla de l’Aigua ha denunciado un repunte de la droga y la prostitución en el barrio.
Sólo siguiendo los altercados que se producen estos días contra la Guardia Urbana en el Centre Històric podría certificarse que la delincuencia callejera resurge con más desvergüenza que nunca. ¡Y justo cuando la Paeria, con un buen puñado de entidades, incluidas la Associació de veïns i comerciants, ha organizado unas jornadas para ‘abrir’ el Centre Històric a la ciudadanía!. Como no creo que nos quieran enseñar las negras rutas del hampa, sino señalar que ese barrio está capacitado para luchar contra la degradación y volver a ser el corazón operado de Lleida, sugiero a la Guardia Urbana que no se deje amilanar por chulos y camellos.
En el Centre Històric no podemos permitirnos el lujo de bajar los brazos ni dejar a los grupos mafiosos que acaben expulsando a la policía de un territorio que no es suyo.

1 comentari:

  1. Jo també em pregunto com és que una entitat autònoma, lliure i apolítica com és la Plataforma s'ha arribat a alienar tant de la realitat del barri, promovent una "normalitat" que no existeix ni de bon tros. Crec que s ...'ha desvirtuat i ha deixat de representar els veïns del barri. Posant-vos als peus del Sr.Alcalde només us deixareu prendre el pèl, rentar-li la cara, i a l'hora d'anar a dormir continuarem anant amb l'espray antiagressions, dormint amb taps i finestres tancades i deixant que es pixin, trafiquin i facin el seu gueto com els dóna la gana.

    ResponElimina