diumenge, 31 d’octubre del 2010

Centre de dia per a avis al convent de Santa Teresa


L'Ajuntament de Lleida ha modificat el projecte de rehabilitació de l'antic convent de Santa Teresa, al Centre Històric, per construir-hi un centre de dia de trenta places per a ancians a la planta baixa, segons publica avui el diari Segre. En un principi, la Paeria havia previst ubicar l'equipament als baixos d'un edifici de nova planta d'habitatges socials al carrer Cavallers, però l'ajuntament ha decidit no edificar-lo de moment. Al solar, doncs, continuaran acumulant-se deixalles... Els projectes també s'acumulen perquè el mes octubre acaba sense que hagin començat la remodelació de la plaça del Dipòsit ni la primera fase de rehabilitació del Mercat del Pla, tal com havia promès el consistori.

La tinent d'alcalde responsable d'Urbanisme, Marta Camps, ha explicat que han pres aquesta decisió per estalviar despeses. I és que per habilitar només el centre de dia es veien obligats a construir els fonaments per a tot l'immoble del carrer Cavallers, així com el pàrquing. Per poder tirar endavant l'equipament per a ancians amb una despesa menor, han optat per canviar-ne la ubicació. I això que l'ajuntament disposa d'un pressupost de 500.000 euros per construrir aquest centre de dia, que està emmarcat en el pla de barris del Centre Històric. A més, hi ha un acord amb l'Institut Català d'Assistència i Serveis Socials perquè s'encarregui de la gestió.

Camps ha explicat que els usos culturals i socials de l'antic convent són "perfectament compatibles". El centre de dia compartirà edifici amb el Centre de Titelles i la sala teatral Espai 3, que actualment ja hi tenen la seu, però tindrà un accés propi pel carrer Arajol. A més, s'hi adequarà una espècie de porxo per marcar clarament que es tracta d'un equipament independent. En canvi, l'entrada per als usos culturals està prevista per la plaça, anomenada Hort de Santa Teresa.

Camps també ha anunciat que tenen previst treure a licitació la rehabilitació de l'antic convent de Santa Teresa a finals d'aquest any o principis del que ve. La rehabilitació integral costarà al voltant de 2 milions d'euros. Al tractar-se d'un edifici catalogat, la Paeria ha de conservar l'estructura i altres elements arquitectònics, com ara un antic claustre, actuacions que provoquen un encariment del pressupost. El projecte inclou recuperar el claustre perquè sigui visitable (està situat a la part central de l'immoble i ara està en desús). S'hi organitzaran exposicions del Centre de Titelles o del museu previst.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada