dimecres, 20 d’octubre del 2010

Censen 16 habitatges ruïnosos al Barri Antic

L'Ajuntament de Lleida ha censat 16 habitatges ruïnosos al Centre Històric, amb lloguers mensuals d'uns 350 euros. Segons publica el diari Segre, l'informe encarregat per la Paeria parla de "pisos petits, antics, amb deficiències estructurals, sense prestacions i amb lloguers de 351 euros de mitjana". L'estudi arriba després que la plataforma del Pla de l'Aigua denunciés activitats irregulars en mig centenar de pisos del barri. L'informe també posa de manifest que al 72,37% dels pisos analitzats hi viuen immigrants, la majoria de Guinea Equatorial, "encara que la població espanyola amb baixos recursos també hi té un paper destacat". El 81,48% eren habitatges en lloguer i de les 63 persones entrevistades, el 65% no treballaven i només 1 cobrava l'atur.

L'informe, que analitza 36 habitatges de la llista de 50 pisos denunciats pels veïns en carrers com Boters, Tallada, Dipòsit o Múrcia, explica que gairebé la totalitat d'habitatges visitats "són molt antics; alguns, amb data construcció del 1900, i no s'hi ha realitzat cap reforma important". Afegeix que d'aquests pisos, "només 1 té ascensor, sols 2 compten amb calefacció central i 16 presenten anomalies estructurals". L'informe, que assenyala que el Centre Històric presenta "un percentatge elevat d'infrahabitatges respecte a la resta de barris", destaca que la mitjana de lloguer dels pisos visitats se situa en 351,66 euros. "Encara que es tracta de lloguers baixos, són elevats tenint en compte les seues poques prestacions; de vegades, inexistents." A més, apunta que la mitjana de metres quadrats dels habitatges visitats és "bastant baixa, de 57,32".

La Plataforma del Pla de l'Aigua manté que encara que l'estudi parteix d'una mostra de 36 pisos, "els resultats poden extrapolar-se a bona part dels habitatges del Barri Antic". Així mateix, aquests pisos acostumen a llogar-se a gent que no pot accedir a cap altre tipus d'habitatge, "a l'estar en situació irregular" o perquè les condicions per llogar-los són menys restrictives "al no demanar-se fiança o referències". A més, alguns d'aquests pisos són propietat de l'exregidor socialista Francesc Xavier Montagut, segons va publicar el diari Avui.

La Paeria també ha detectat 5 casos de possible exercici de la prostitució, 4 habitatges sense cèdula d'habitabilitat, 3 casos d'ocupació irregular i 6 d'activitat sense llicència.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada