dijous, 7 d’octubre del 2010

La Paeria es compromet a impulsar un alberg juvenil al Centre Històric


La Plataforma Veïnal per a la Dignificació del Pla de l’Aigua ha aconseguit el compromís de l’Ajuntament de Lleida per impulsar un alberg de joventut al Centre Històric, en la segona reunió mantinguda amb l’alcalde, Àngel Ros. El paer en cap ha valorat molt positivament les propostes plantejades pels representants d’aquesta entitat ciutadana, que li han lliurat un informe de seguiment del Pla de Barris.

L’alcalde també ha recollit altres idees plantejades per la Plataforma de cara a dignificar el Centre Històric, com ara l’aprofitament de solars buits com a espais temporals que puguin acollir activitats culturals o com a pàrquings provisionals, de pagament en cas de solars públics. A més, s’ha compromès a la posada en marxa del Rebost del Mercat del Pla, gràcies a l’imminent inici d’obres per remodelar l’edifici modernista. Pel que a temes de seguretat, el paer en cap ha assegurat que la Guàrdia Urbana incrementarà la seva presència als carrers del Barri Antic i que el consistori estudiarà la possibilitat d’instal•lar més càmeres de vigilància.

Els representants de la Plataforma per a la Dignificació del Pla de l’Aigua estan satisfets amb el to de cordialitat amb què s’ha desenvolupat l’entrevista amb l’alcalde; el regidor del Centre Històric, Josep Presseguer; i la regidora d’Urbanisme, Marta Camps. Una trobada que ha durat una hora i mitja, i en la qual els assistents han analitzat, punt per punt, totes les propostes veïnals.
El compromís de la Paeria és mantenir reunions periòdiques per informar de les millores realitzades al barri antic i recollir els suggeriments que li faci arribar la Plataforma, que continuarà col•laborant amb les associacions de veïns que treballen a la zona.

* Informe de seguiment del Pla de Barri realitzat per la Plataforma

La Paeria detecta 18 casos d'activitats irregulars en pisos

L'Ajuntament ha detectat 18 casos d'activitats irregulars en pisos del Barri Antic, segons ha reconegut la tinent d'alcalde d'Urbanisme, Marta Camps, després de la reunió. Concretament, es tracta de 3 casos de sobreocupació, 4 casos d'habitatges sense cèdules d'habitabilitat, 6 casos d'activitats sense llicència i 5 de prostitució. La Paeria ha obert 36 expedients arran de diverses inspeccions dutes a terme en pisos del barri des del juliol, després d'anunciar la Plataforma del Pla de l'Aigua que alguns habitatges del Centre Històric funcionaven com a prostíbuls i bars il·legals i estaven sobreocupats.

L'alcalde, Àngel Ros, destaca que alguns d'aquests casos s'han enviat a la fiscalia i que, en d'altres, "s'ha demanat a l'autoritat judicial que actuï". Preguntat per si sabia que alguns d'aquests habitatges eren propietat de l'exregidor socialista Francesc Xavier Montagut, Ros s'ha limitat a dir que actuaran "molt durament contra aquest tipus d'activitats, sense que importi qui en sigui el propietari".

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada