diumenge, 3 d’octubre del 2010

Es torna a escalfar l'ambient

Tot i que hem deixat enrere l'estiu i l'augment de persones de pas que arriben al Centre Històric a l'espera d'una feina a la campanya de la fruita, el cert és que els veïns continuem patint un ambient força enrarit als nostres carrers.
El darrer incident, aquest dissabte al carrer Tallada.
La Guàrdia Urbana ha detingut un jove d'origen africà per, suposadament, intentar prendre-li la pistola a un agent que va acabar agredint. Els fets van tenir lloc cap a dos quarts d'una del matí quan la policia local va rebre l'avís que un individu estava cridant i amenaçant els vianants que passejaven pel carrer Tallada, segons fonts de la Policia Local. El detingut, en lloc de fugir en veure els agents, s'hi va encarar. La versió policial assegura que el noi es va llançar a sobre un d'ells per intentar prendre-li l'arma que portava i tots dos van forcejar durant una bona estona. Finalment, l'urbà va aconseguir evitar que l'arrestat li sostragués la pistola. Els que ho vam veure en directe podem assegurar que el jove va estar increpant els agents, que s'ho miraven divertits des de la furgoneta que acull la comissaria mòbil limitant-se a dir-li que callés i s'assegués en un dels bancs de la plaça del Noi del Sucre. En un moment donat, un dels agents va sortir del vehicle i li va donar un cop de puny al detingut, llençant-lo a terra.
El jove va ser reduït pels agents i va quedar detingut acusat d'atemptar contra l'autoritat i també per alteració de l'ordre públic. Tot i això, després de ser traslladat al cotxe policial per portar-lo a comissaria, el detingut es va rebel·lar al seu interior i va trencar un dels vidres posteriors del vehicle amb una forta puntada de peu, en mig dels aplaudiments de la multitud que s'havia congregat als voltants. Els agents no van poder identificar-lo ni saber si tenia antecedents policials, ja que es va negar a mostrar cap tipus de documentació. Finalment, va ser traslladat a les dependències policials dels Mossos d'Esquadra.
Per la seua part, l'agent que va forcejar amb el detingut va haver de ser traslladat a un centre mèdic per ser atès, ja que va resultar ferit de caràcter lleu en una mà quan intentava evitar que l'arrestat li prengués l'arma, segons ha informat la Urbana.

2 comentaris:

  1. I jo em pregunto: quina seguretat esperen el Sr. Alcalde i el Sr. Presseguer que sentim al barri els veïns què hi vivim? Han pagat una mini-festa major de barri per fer veure que tot és normal quan la situació d'inseguretat és pitjor que mai. I des d'aquí deixo constància que el nº2 de la Plaça del Dipòsit torna a funcionar (i en ple rendiment) com a bar, prostíbul i pis pastera. És impressionant el nombre d'inmigrants que es congrega cada dia. Fins i tot es permeten cridar a viva veu coses com "catalanes, la mierda d'Europa" davant dels cotxes de la urbana que passen fugaços. Però res, continuem fent festetes majors que així surten a les fotos dels diaris!

    ResponElimina
  2. el problema del barri,es problema de tots no mes dels politics si no tambe dels associacion de inmigrans a lleida.som els responsables de aquestes que tenim que trevallar ho,com esta fen atlas desde fa temps,sense recolsament de ningu,ni,de cap institicio.el ciutadans del cor de la nostra ciutat,son ciutadans ambdrets i deures.cosa que els estem explican.cal escoltar les,i,tractar les com persones,sobre tot,procurar trobar solucions,no,crispar i criticar les,cosa que la gran majoria del barri es sentin ofesos.atlas comvida a els interessats a trevallar junnts aixi entre tots plegats podrem trovar ne solucions.

    ResponElimina