divendres, 22 d’octubre del 2010

El judici per l'ensorrament de Cavallers 60, al gener

Cinc anys després de l'ensorrament d'una casa al carrer Cavallers número 60, el cas arribarà a judici. Serà el pròxim mes de gener, segons publica el diari Segre. Els acusats s'enfronten a pagar una indemnització de fins prop d'un milió d'euros a repartir proporcionalment entre els nou afectats. Els diners han de cobrir la pèrdua de la finca, el mobiliari, la cessació de negoci de la botiga dels baixos i els danys morals.

L'immoble de cinc plantes es va desplomar a les 5 de la tarda del 19 de novembre de 2005, sense fer ferits ja que per sort les quatre famílies que hi vivien no eren a casa. Les investigacions van confirmar posteriorment el que se sospitava des d'un principi: que l'edifici es va desplomar per la inestabilitat que va provocar l'ensorrament de la casa contigua, propietat de Valenmega Promociones, SL. Segons apunta la qualificació fiscal, després de l'ensorrament del número 58 es va apuntalar "de forma inadequada i insuficient la paret mitgera del número 60 i no es va pavimentar el solar, de manera que va quedar al descobert per a les aigües pluvials". Els propietaris d'aquest edifici van denunciar aquests fets davant de l'Oficina Local d'Habitatge i van reclamar mesures urgents davant de la proliferació d'esquerdes a les seues parets, encara que aquestes no van arribar a temps.

L'acusació particular demana ara per als tres imputats (un aparellador i dos promotors) una pena de multa econòmica i una indemnització de prop d'un milió d'euros. Per la seua part, la fiscalia rebaixa les indemnitzacions i demana mig milió d'euros per als nou afectats. També se'ls imputa un delicte de danys per imprudència i tres faltes de lesions, ja que tres dels inquilins van patir crisis d'ansietat. Per aquests fets, l'acusació particular demana per als tres acusats de la promotora una multa de 25.500 euros, mentre que la fiscalia en sol·licita una altra de 9.000 euros. Així mateix, sol·liciten que els acusats i les seues respectives companyies d'assegurances indemnitzin els afectats. La fiscalia demana indemnitzacions per un valor total de 549.006 euros, mentre que l'acusació particular sol·licita 949.871 euros.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada