dijous, 28 d’octubre del 2010

La Paeria multa els pisos que fan de bar a la plaça del Dipòsit

L'Ajuntament de Lleida ha decidit sancionar amb una multa de 600 euros els llogaters de quatre pisos de la plaça del Dipòsit número 2 per haver incomplert l'ordre de suspendre les activitats que es portaven a terme en aquests domicilis de forma il·legal, segons publica avui el diari Segre. Així respon una de les denúncies reiterades de la Plataforma per a la Dignificació del Pla de l'Aigua sobre activitats irregulars en desenes d'immobles del Centre Històric.

Després de les queixes veïnals, la Paeria va detectar que aquests habitatges funcionaven com a bar restaurant, prostíbul i s'hi venia tabac sense disposar de cap llicència per fer-ho. Per aquest motiu, va ordenar la suspensió immediata d'aquesta activitat al juliol. El mes següent, la Urbana va fer una inspecció a l'immoble en què va constatar l'ús il·legal d'aquests pisos i va traslladar les diligències a la fiscalia perquè instruís un procés penal, que continua obert al marge de les multes que es deriven de la via administrativa.

Paral·lelament, l'ajuntament també ha requerit el propietari d'aquest edifici, l'exregidor de la Paeria Francesc Xavier Montagut (va ser regidor del PSC durant la primera època d'Antoni Siurana) perquè presenti les cèdules d'habitabilitat de tots els pisos de què consta aquest immoble. Fonts municipals van confirmar ahir que només n'ha presentat algunes, ja que d'altres estan caducades i en tràmit de renovació. Sense cèdula, els pisos no poden estar habitats, tot i que l'afectat ha presentat un recurs, segons han explicat les mateixes fonts.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada